Kişisel Mantık kuramı; Çocuklukta oluşan inançları kapsar. Örneğin anne babasının sık sık kavga etmesine tanık olan çocuk, kendi kişisel mantığı içinde yetişkinler arası ilişkilerin çoğunlukla kavga anlamına geldiğinin sonucuna varabilir. Sonra bununla sevgi arasında bir bağ kurduğunda birbirini seven insanların sık sık kavga ettikleri şeklinde kaba ama anlaşılır bağlantı kurar.
Alfred Adler, kişinin kendi geliştirdiği bu ‘’ gerçeklerin ‘’ kendiliğinden yerine gelen kehanetler gibi işlediğini söyler. Ve bu kişisel mantık ve inançlar yetişkinlikte yaşam tarzını oluşturur. Hayatı çoğu zaman çocuk aklımızla yaşarız, zihnimizde oluşmuş olan o zamanın haritalarını kullanırız ve bunun farkında bile olmayız. Sanırız ki şimdiki zamanın bir ürünü olarak düşünüyoruz ve seçim yapıyoruz. İşte kendi kendini gerçekleştiren bu kehanetlere de inanırız ve yaşam ‘’ işte böyle ‘’ deriz, üstüne de üzülür, şikayet ederiz.
Acaba bugün hayatında seni zorlayan, hoşuna gitmeyen ve benzerleriyle tekrar eden ne var? Ve acaba bu hangi çocukluk haritanın izini taşıyor? Tabi bugüne kadar olan olmuş ama İYİ HABER bunları değiştirebiliyoruzzzzz. Ben değiştirme tekniği olarak NLP’yi kullanıyorum. Çünkü diğiştirirken hem farkında oluyorsunuz hem de kalıcı değiştiriyorsunuz. En güzeli de NLP uygulamayı öğrendiğinizde daha sonra benzer bir durum için siz kendiniz tekrar uygulayabiliyorsunuz